2 Haziran 2015 Salı


  İbret olsun diye takımını ligden çekti


     Bergama Belediyespor yönetimi, geçen hafta 2'nci Amatör Küme 1'nci Grup'ta Emiralem Belediyespor'la oynadığı maçta çıkan olaylarda 6 futbolcusu ile 2 antrenörü ceza alan takımını, şampiyonluk iddiası devam etmesine rağmen "ibret olsun" diye ligden çekti.


      Yaklaşık 2 ay önce altyapıda yeni bir organizasyona gidip futbol akademisi kurduklarını hatırlatan yöneticiler, "Bizim için şampiyonluk değil, centilmenlik ve Fair Play önemli" diyerek sportmenliğe aykırı davranışta bulunan takımlarının ligin son 2 maçına çıkmayacağını, play off müsabakalarına da katılmayacağını açıkladı.
A takım teknik direktörü de olan futbol akademisi direktörü Hindal Gündüz, örnek sporcu yetiştirmek için kurulan akademide hangi gerekçeyle olursa olsun bu tür davranışlara izin vermeyeceklerini belirtirken, "Hiçbir kupa, hiçbir başarı, hiçbir şampiyonluk, ilkelerimizin önüne geçmeyecek. Bu karar tüm futbolculara örnek olsun" dedi.
2 takıma da ceza verilmişti
İzmir Futbol İl Disiplin Kurulu, geçen hafta Bergama Futbol Akademisi Sahası'nda çıkan olaylara karışan Bergama Belediyesporlu 6 futbolcuya 5'er, 2 antrenöre ise 6'şer maç ceza vermiş, Emiralem'den ise 4 oyuncu da 5-7 maç arasında ceza almıştı.


  Baz İstasyonu Hırsızları ve Kundakçıları                             Yakalandı


       İzmir'in Bergama ilçesinde, bir GSM şirketine ait yan yana bulunan 3 baz istasyonunda iddiaya göre hırsızlık yapıp sonra ateşe veren 3 zanlı, jandarmanın olay yerinde bulduğu 'çıra' ile tespit edilip yakalandı.



                                                                                                                                                                                                                                         Şüphelilerin ifadelerinde, "çevreci olduklarını, baz istasyonlarının çevreye zarar verdiklerini, olayı bu yüzden gerçekleştirdiklerini" söylediği öğrenildi. 
Olay, geçen Cuma akşamı meydana geldi. Kurfalı mahallesinde bir GSM şirketine ait yan yana bulunan 3 baz istasyonunda hırsızlık yapılıp kundaklandığı ihbarını alan Bergama İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede, baz istasyonunun birine ait jeneratörün tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği, diğer baz istasyonunun kapısının zorlandığı ancak içeri girilemediği, kapı önünde bir mangal kömür paketi, bir kömürü tutuşturucu jel kutusu bulurken bir diğer baz istasyonunun tel örgüleri içerisinde bir çıra ve mum, yanan jeneratörün yanında bir inşaat eldiveni bulundu.

Öte yandan baz istasyonu yakınında içerisinde hırsızlıkta kullanılan murç, levye, keser ve bıçak olan poşet bulundu. Jandarma ekipleri, baz istasyonu yanında bulduğu çıra poşetinin üzerindeki adresi tespit ederek satılan iş yerine gitti. Olay günü kimlerin çıra aldığını belirleyen jandarma, iş yeri güvenlik kamera görüntülerinden tespit edip C.S., E.G. ve M.C.Ü’yü yakaladı. Şüpheliler ifadelerinde, çevreci olduklarını, baz istasyonlarının çevreye zarar verdiğini ve olayı birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şüpheli üç kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


      Eshot'tan 9 İlçeye Otobüs Seferi


       İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 1 Mayıs'tan itibaren 9 ilçeye daha otobüs seferi başlatacak.


        
           Belediyeden yapılan açıklamada, Karaburun, Çeşme, Bergama, Dikili, Kınık, Ödemiş, Beydağ, Kiraz ve Tire'ye 1 Mayıs'tan itibaren otobüs seferlerine başlama kararı alındığı bildirildi.

Yolcu yoğunluğunun fazla olduğu Çeşme, Bergama,Ödemiş ve Tire'de seferler tüm güne yayılacak. Beydağ, Kiraz, Kınık, Dikili ve Karaburun'daki seferler sabah saatlerinde ve öğleden sonra karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. 



  Bergama'da 'Kıvırcık Koyun Ve Melezi                               Projesi'

     Bergama Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülen "Kıvırcık Koyun ve Melezi Projesi" kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere küçükbaş hayvan dağıtımının devam ettiği bildirildi.


        Bergama Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma VakfıMüdürü Celal Soylar, açıklamasında, proje çerçevesinde aile başına 17 koyun ve 1 koç dağıtıldığını belirtti.

      Son olarak Yukarıkırıklar Mahallesi'ndeki iki aileye küçükbaş hayvanların teslim edildiğini kaydeden Soylar, "Vatandaşlarımız, hayvanları çiftçilikte kullanabilecekler. Projenin ilçemize ve yardım sahiplerine hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.


Bergama'da 'Maltepe Tümülüsü' Turizme                            Açılacak

   Bergama'daki "Maltepe Tümülüsü"nün, turizme açılacağŸı bildirildi.






       


Kaymakam UğŸur Kolsuz, açıklamasında, ilçedeki tümülüslerden Maltepe için hazırlanan projenin Kültür ve Turizm BakanlığŸı onayından geçtiğŸini belirterek, gerekli çalışŸmaların ardından Maltepe Tümülüsü'nün turizme kazandırılacağŸını söyledi.

Kolsuz, projede, tümülüs çevresindeki binaların kamulaşŸtırılıp yıkılması ve çevre düzenlemesinin yer aldığŸını kaydetti.

        

             Recepli Hayır Yemeği 24 Mayıs'ta!



Geleneksel olarak her yıl Manisa’nın Yunusemre ilçesi Recepli Mahallesi Muhammed Zühdü (KS) Külliyesi’nde düzenlenen "Muhammed Zühdü (KS) Efendi Anma ve Hayır Yemeği" bu sene 24 Mayıs pazar günü yapılacak.


       Geleneksel olarak her yıl Manisa'nın Yunusemre ilçesi Recepli Mahallesi Muhammed Zühdü (KS) Külliyesi'nde düzenlenen "Muhammed Zühdü (KS) Efendi Anma ve Hayır Yemeği" bu sene 24 Mayıs pazar günü yapılacak.
Sağlığında Muhammed Zühdü (KS) Efendi'nin Hakkı ve hakikati anlatmak, Hz. Muhammed (SAV)'in yoluyla insanlığı aydınlatmak adına başlattığı hayır amaçlı etkinlik, ülkemizin değişik yörelerinden gelen binlerce insanın katılımıyla devam ettiriliyor.
Her yıl çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımla gerçekleşen ve binlerce insanı ağırlayan Recepli Muhammed Zühdü Külliyesi'ndeki hazırlıklar tamamlandı.
Kur'an-ı Kerim, Mevlidi şerif, ilahiler, Tevhid ve Kur'an Hatim duaları ile başlayacak olan program öğle namazının ardından kabir ziyaretinin yapılması ile tamamlanacak. Programda her yıl olduğu gibi etli nohut, keşkek, zerde tatlısı ve köy ekmeğinden oluşan hayır yemeği saat 09.30'dan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Hayır yemeğine gitmek isteyen Manisalılar ise Aynı Ali, Molla Şaban ve Hüsrev Ağa camileri önünden kalkacak araçlarla Recepli'ye gidebilecek. Her yıl binlerce insanın katıldığı programa bu yıl da yoğun katılım olması bekleniyor.
MUHAMMED ZÜHDÜ (KS) EFENDİ KİMDİR? (1882 - 1962)
Mehmet Efendi 1882 senesinde, Yuntdağı Asmacık köyünde doğdu. Köyünde hıfzını bitirip, Bergama Karacaahmet Medresesinde tahsiline devam etti. 1903 senesinde KonyaKadınhan'a giderek zahiri ilmini aralıksız sürdürdü. 1909'da Asmacık'a dönünce köylüler tarafından yaptırılan medresede 16 sene talebe okuttu. 1925 senesinde Recepli köyüne hicret etti.
Manevi ilmini Seydişehirli Hacı Abdullah Efendinin halifesi, Akhisarlı Abdülcelil Efendiden aldı. Abdülcelil Efendinin çok sevgili halifelerinden olan İbrahim oğlu Muhammed Zühdü Efendi mübarek bir zat idi. Az uyur, az yerdi. Hakkı söyler, sabrı tavsiye ederdi. Daima Kur'an okur kitap mütalaa ederdi. Her hali insanlara örnekti. O'nun makamı yüksekti. İnsanlara hizmet etmekti her türlü kastı. Son okuduğu ayetin son cümlesi; "(O, ne güzel Mevla, O, ne güzel dosttur.)" anlamına gelen ayeti kerimeyi okuyup, aile efradına elveda deyip, 15 Nisan 1962 sabahı gün doğmadan önce Rabbisine teslim oldu.
Muhammed Zühdü Efendi, her yıl Mayıs ayında Türkiye'nin çeşitli illerinden binlerce kişinin katılımıyla türbesinin bulunduğu Recepli Köyü'nde hayır şenliğiyle birlikte anılmaya devam ediyor.



    Yırca'da Kesilen Zeytin Ağaçlarının Yerine                        Şenlikle Yenileri Dikiliyor



       Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde, Kolin firması tarafından termik santral yapmak için sökülüp, kesilen 6 bin 666 zeytin ağacının yerine Yırca Köylüleri ve Greenpeace tarafından düzenlenen şenlikle yenileri dikildi.



Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde, Kolin firması tarafından termik santral yapmak için sökülüp, kesilen 6 bin 666 zeytin ağacının yerine Yırca Köylüleri veGreenpeace tarafından düzenlenen şenlikle yenileri dikildi. İlk etapta 100 fidan toprakla buluşturulup, can suyu verildi.
Kolin Grubu, termik santral yapmayı planladığı Soma'nın Yırca Mahallesi'ndeki zeytinliklerin bulunduğu bölgede, geçen yıl 7 Kasım'da iş makineleriyle zeytin ağacı katliamı yaptı. Bölgede kesim yapılmaması için nöbet tutan köylülerin direnişine rağmen, arazideki toplam 6 bin 666 zeytin ağacı kesildi, söküldü, bazıları da kökünden kırıldı. Ülkede üzüntü yaratan kesim sonrası, termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu'nca alınan 'acele kamulaştırma' kararı, Danıştay tarafından esastan iptal edildi. Kolin Grubu da bölgeye santral yapmaktan vazgeçti. Bölgeye belli zamanlarda çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerce zeytin fidanları gönderilip, dikim etkinlikleri gerçekleştirildi.

Düğün Hazırlığı Yaparken Motosiklet Kazasında Ölen Genç, Toprağa Verildi



İzmir'in Bergama İlçesi'nde evlilik hazırlığı yaparken, geçen pazar günü yol kenarındaki bir tarlada otların arasında devrilmiş motosikletinin yanında ölü bulunan 26 yaşındaki Süleyman Can, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.




İzmir'in Bergama İlçesi'nde evlilik hazırlığı yaparken, geçen pazar günü yol kenarındaki bir tarlada otların arasında devrilmiş motosikletinin yanında ölü bulunan 26 yaşındakiSüleyman Can, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Ayaskent Mahallesi- Bergama Karayolu'nun 8'inci kilometresinde geçen 24 mayıs günü tarlasındaki otları biçen bir çiftçi, devrilmiş bir motosiklet ve yanında kanlar içinde hareketsiz birinin yattığını farkedip, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekiplerinin incelemesinde ölmüş olduğu belirlenen kişinin, bir salça fabrikasında işçi olarak çalışanSüleyman Can olduğu anlaşıldı.
NİKAH İÇİN 18 TEMMUZ'A GÜN ALMIŞ
Aziziye Mahallesi'nde oturan 21 yaşındaki Ayten Ergün ile 18 Temmuz'da nikah günü aldığı belirlenen Süleyman Can'ın, en son aynı gün saat 04.00 sıralarında birlikte 3 arkadaşı ile eğlendiği müzikholden plakasız motosikletiyle ayrıldığı saptandı. Can'ınBergama'ya çorbacıya gitmek isterken kaza yapıp, yol kenarındaki bir arazinin tel örgülerine çarparak yaşamını yitirdiği üzerinde durulurken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
CENAZEDE GÖZYAŞLARI
Can'ın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınları tarafından alınan cenazesi son kez Zağnos Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Can'ın cenaze evin önüne geldiğinde annesi Fatma Can, babası Ahmet Can, ablası Melek Atıcı ve vatani görevini yaptığı Ankara Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda izinli olarak gelen kardeşi Evren Can ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Duaların okunup, helalik alınmasını ardından Can'ın cenazesi Zağnos Camisi'nde götürüldü. Burada vakit beklenmeden kılınan namazın ardından Can'ın cenazesi omuzlarda taşınarak götürüldüğü zağnos Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.






Derbi Maç Yolunda Kazada Ölen Galatasaraylı Uğur, Toprağa Verildi



     Mezarına GALATASARAY BAYRAĞI SERDİLER Galatasaray taraftar grubu Ultraslan üyesi bir grup, dün oynanan Galatasaray-Beşiktaş futbol maçını izlemek için geldiği İstanbul'da, içinde bulundukları otomobile bir tankerin çarpması sonucu ölen ve bugün memleketi İzmir'in Bergama ilçesinde toprağa verilen 26 yaşındaki Uğur Çoban'ın mezarını ziyaret etti.


Mezarına GALATASARAY BAYRAĞI SERDİLER
Galatasaray taraftar grubu Ultraslan üyesi bir grup, dün oynanan Galatasaray-Beşiktaşfutbol maçını izlemek için geldiği İstanbul'da, içinde bulundukları otomobile bir tankerin çarpması sonucu ölen ve bugün memleketi İzmir'in Bergama ilçesinde toprağa verilen 26 yaşındaki Uğur Çoban'ın mezarını ziyaret etti. Ultraslan üyeleri, kurcu başkanları Veysel Giley'in gönderdiği Galatasaray bayrağını Çoban'ın Bergama İlçe Kabristanı'ndaki mezarının üzerine serip, dua etti. 

    

     Bergama İki Katlı Kerpiç Ev Alev Alev Yandı




       

        İzmir'in Bergama İlçesi'nde, 7 senedir boş olan iki katlı kerpiç ev çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Selçuk Mahallesi, 1. Çukurbağ Çıkmazı, Numara 6'daki İsmail Yurt' a ait 7 senedir boş duran ve satılması için bir emlak ofisine verilen iki katlı evden bugün saat 11.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Tabanı tahta kaplı evdeki yangın kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı. Alevleri son farkeden çevredekiler durumu itfaiyeye bildirdi. Dar olan sokağa itfaiye araçları giremedi. Bunun üzerine itfaiye ekipleri, hortum sererek yangına müdahale etti. 45 dakikalık bir çaba sonucu alevler, bitişikteki evlere sıçramadan söndürüldü. Zaman zaman uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılarının sığındığı evde kimsenin olmaması herkese rahat bir nefes aldırdı. Boş olması nedeniyle elektriği kesikolan evdeki yangının uçucu ve uyuşturucu madde bağımlıları tarafından çıkartılmış olabileceği üzerinde durulurken polis, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.